Principală  —  IMPORTANTE   —   Detalii despre starea de sănătate…

Detalii despre starea de sănătate a celor 199 de pacienți cu COVID-19. Șase urmează a fi externați astăzi

Șase dintre cele 199 de persoane infectate cu COVID-19 pe teritoriul Republicii Moldova ar urma să fie externate din instituțiile medicale, după ce testele duble de laborator vor confirma un rezultat negativ.

Informația a fost comunicată de ministra Sănătății, Muncii și Protecției Sociale Viorica Dumbrăveanu, în cadrul briefingului din dimineața de sâmbătă, 28 martie.

Potrivit oficialei, starea de sănătate a pacienților internați la Spitalul „Toma Ciorbă” sunt de gravitate medie și satisfăcătoare, la Spitalul Clinic Municipal de Boli Contagioase pentru Copii – gavitate medie și stare satisfăcătoare, la Spitalul Clinic Municipal – stare gravă și de gravitate medie, la Spitalul Clinic Republican Pentru Copii „E. Coţaga” – de la gravitate medie la satisfăcătoare, la Spitalul Clinic al Ministerului Sănătății – pacienții au forme ușoare de îmbolnăvire.

Viorica Dumbrăveanu a precizat că zece persoane infectate cu COVID-19 sunt din stânga Nistrului. Două dintre acestea se află la instituțiile medicale din Chișinău, iar opt – în cele din regiunea transnistreană. Potrivit șefiei Ministerului, acestea au o stare de sănătate de gravitate medie și satisfăcătoare.

Până în în dimineața zilei de sâmbătă, 28 martie, în R. Moldova au fost confirmate 199 de cazuri de infectare cu COVID-19, printre acestea se numără și 35 de medici, felceri și infirmiere. Totodată, este cunoscut despre cinci persoane tratate și 2 decese, printre care un medic.

Dintre cele 199 de cazuri, 56 sunt de import, pe când 143 – cu transmitere locală.