Consecințele ploilor din ultimele zile: Acoperișuri smulse și hectare de vii distruse

Ploaia și vântul puternic din 6 august au smuls și distrus acoperișurile mai multor case din întreaga țară.

Potrivit Serviciului Protecției Civile și Situațiilor Excepționale al MAI, în localitatea Avdarmar, UTA Găgăuzia, vântul a smuls peste 500 mp de țiglă de pe acoperișul unui depozit agricol, iar ploaia a afectat 6 hectare de vii.

În localitatea Hîrcești, raionul Ungheni, vijelia a afectat trei depozite, unde au fost deteriorate 130 mp de țiglă și 70 foi de ardezie de pe acoperișurile acestora. Ploaia a făcut ravagii și în nordul țării unde de pe liceul teoretic din satul Baraboi, raionul Dondușeni, au fost smulse mai multe foi de ardezie, iar în localitățile Moșana și Elizavetovca, același raion, vântul a descoperit mai multe case.

În municipiul Chișinău în urma vijeliei de pe un bloc locativ cu 13 nivele din strada Nicolai Sulac nr.8 au fost distruse 40 mp de țiglă metalică. Comisiile pentru situații excepționale teritoriale urmează să estimeze prejudiciile cauzate.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *