Principală  —  IMPORTANTE   —   Comisia Extraordinară pentru Sănătate Publică…

Comisia Extraordinară pentru Sănătate Publică a mun. Chișinău se întrunește sâmbătă în ședință. Anunțul făcut de Primărie

Sursa foto: zdg.md

Comisia Extraordinară pentru Sănătate Publică (CESP) a municipiului Chișinău se va întruni sâmbătă, 8 mai, în ședință, unde vor fi discutate subiecte referitor la organizarea procesului educațional la revenirea copiilor din vacanța de Paști, dar și solicitările publice făcute în adresa Primăriei, referitor la subiecte de interes public.

Un anunț în acest sens a fost făcut joi de către primarul general al Capitalei, Ion Ceban.

„Sâmbătă, 8 mai 2021, va fi convocată ședința Comisiei extraordinare pentru sănătate publică a municipiului Chișinău, unde vor fi discutate subiecte referitor la organizarea procesului educațional la revenirea copiilor din vacanța de Paști, inclusiv solicitările publice făcute în adresa Primăriei, referitor la subiecte de interes public”, se menționează în anunțul publicat pe site-ul Primăriei.

Totodată, în anunțul Primărie, se menționează că APL Chișinău a convocat grupurile de inițiativă interesate de organizarea evenimentelor publice în Capitală, pentru a fi preîntâmpinate cu privire la regulile, măsurile de siguranță și restricțiile impuse în contextul situației pandemice prin infecția COVID-19. 

În cadrul ședinței CESP Chișinău, de sâmbătă, ar putea fi analizată și solicitarea Mitropolitului Vladimir care la 5 mai curent i-a adresat o scrisoare primarului general al Capitalei, Ion Ceban, prin care a rugat autoritățile municipale să permită organizarea Paștelui Blajinilor în cimitirele din municipiul Chișinău.

După adresarea Mitropolitului, Ludmila Boțan, directoarea întreprinderii municipale „Combinatul Servicii Funerare”, a venit cu precizări în aces sens, menționând că, pe timp de pandemie, organizarea și desfășurarea sărbătorii Paștele Blajinilor este „un pericol major, real și iminent pentru sănătatea chișinăuienilor și nu doar, îndeosebi pentru populația vârstnică, care în esență reprezintă cea mai înaltă rată de vizitatori”.