Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Cine este proprietarul șopârlei uriașe…

Cine este proprietarul șopârlei uriașe și cum a ajuns în fața Circului

Șopârla uriașă instalată recent în Piața Marii Adunări Naționale (PMAN) și scoasă imediat de autorități după ce mai mulți cetățeni s-au arătat nedumeriți de astfel de distracții pentru copii cu ocazia sărbătorilor de iarnă, a revenit. De această dată, reptila gonflabilă a fost instalată în faca Circului din Chișinău.

Șopârla este amplasată de același agent economic care a instalat-o în PMAN și care a obținut permisiunea Primăriei municipiului Chișinău de a organiza distracțiile cu ocazia sărbătorilor de iarnă, „Maximus Grup” SRL, condusă de Stanislav Chimacovschii.

O dispoziție care permite agentului economic să desfășoare „manifestații culturale dedicate sărbătorilor de iarnă”, în perioada 21 decembrie 2019 – 15 ianuarie 2020, în fața Circului din Chișinău, „cu instalarea utilajului pentru jocuri de distracție”, este semnată la 20 decembrie de către primarul general al capitalei Ion Ceban.

Primarul a permis agentului economic să instaleze distracția în fața Circului, deși cu câteva zile mai devreme a cerut demisia șefului Direcției generale comerţ, alimentaţie publică şi prestări servicii Marcel Zambițchi, pe motiv că acesta s-ar face vinovat pentru apariția lângă bradul de Crăciun a șopârlei gonflabile.

Anterior, Marcel Zambițchi a mai primit o avertizare din partea lui Ion Ceban în legătură cu un carusel care a creat nemulțumiri în rândul mai multor părinți, din cauza imaginilor indecente de pe el. Caruselul „erotic” a fost instalat în PMAN tot de „Maximus Grup” SRL. Stanislav Chimacovschii, administratorul SRL-ului este partener de afaceri cu fiul consilierului municipal PSRM Vasili Chirtoca.

Pe 18 decembrie, Marcel Zambițchi a depus cerere de demisie din funcție.

Foto: protv.md