Principală  —  IMPORTANTE   —   Centrul de plasament pentru refugiați…

Centrul de plasament pentru refugiați de la Manejul de Atletică Ușoară din Chișinău a fost închis

Sursa foto: Facebook / Î.S. „Manejul de atletică ușoară”

Centrul de plasament pentru refugiații ucraineni de la Manejul de Atletică Ușoară din Chișinău a fost închis. Potrivit canalului de Telegram, lansat de Guvernul R. Moldova, „Prima Sursă”, centrul a fost închis în contextul optimizării cheltuielilor în gestionarea crizei refugiaților din Ucraina.

„Cei 80 de refugiați care erau astăzi, 21 martie, la Manej, au fost transferați spre alte centre de plasament temporare din mun. Chișinău. Menționăm că de la deschiderea sa, 1 martie și până astăzi, centrul de la Manej a găzduit peste 10 mii de refugiați din Ucraina”, se arată în comunicatul autorităților.

Potrivit datelor oferite de autoritățile țării, în cele 104 centre de plasament autorizate pentru cazarea refugiaților care fug de războiul din Ucraina, sunt disponibile aproape 5 000 de locuri.

Potrivit datelor oferite de Poliția de Frontieră a R. Moldova, de la începutul războiului în Ucraina și până în prezent, perioada 24 februarie – 21 martie, în R. Moldova au intrat 331.318 cetățeni ucraineni, dintre aceștia, pe teritoriul țării noastre au rămas 97.524 de oameni.

Este a 26-a zi de război în Ucraina. Pe parcursul nopții de 20 spre 21 martie, trupele rusești au lansat mai multe bombardamente în Kiev. Presa ucraineană scrie că cel puțin patru oameni au fost uciși și unul a fost rănit în urma atacului rusesc asupra unui centru comercial din Kiev. Tot luni, forțele navale ruse din Marea Neagră au bombardat mai multe locuințe din orașul Odesa. Conform informațiilor preliminare, nicio persoană nu a fost rănită sau ucisă.

CRONOLOGIA EVENIMENTELOR DIN UCRAINA: LIVE TEXT/ A 26-a zi de război în Ucraina