Principală  —  IMPORTANTE   —   Așa-numitul lider de la Tiraspol,…

Așa-numitul lider de la Tiraspol, Vadim Krasnoselsky, despre situația din Ucraina: „Conducerea „Republicii Moldovenești Nistrene” controlează pe deplin situația din regiunea transnistreană”

Foto: novostipmr.com

Așa-zisul lider de la Tiraspol, Vadim Krasnoselsky, anunță că „conducerea „Republicii Moldovenești Nistrene” controlează pe deplin situația din regiunea transnistreană, asigurând stabilitatea și securitatea cetățenilor săi”. Declarația vine în contextul tensionării situației de securitate din Ucraina, după ce Vladimir Putin a început „operațiunea militară specială”.

„În prezent, nu există motive pentru introducerea stării de urgență sau a altor regimuri speciale. Toate instituțiile statului funcționează într-un format obișnuit. Situația în Zona de Securitate este stabilă și sub control”, spune presupusul lider din regiunea transnistreană Vadim Krasnoselsky.

Totodată, așa-numitul lider de la Tiraspol a anunțat că a semnat un Decret, potrivit căruia, „autoritățile și administrațiile statului vor întreprinde acțiunile necesare pentru buna funcționare a punctelor de control peste frontiera de stat cu Ucraina și R. Moldova, precum și pentru a ajuta cetățenii străini care vin temporar pe teritoriul „Republicii Moldovenești Nistrene”.

De asemenea, așa-zisul lider din regiunea transnistreană a anunțat despre crearea unui sediu operațional și a îndemnat cetățenii din stânga Nistrului ca, până la stabilizarea situației, să se abțină de la călătorii în străinătate, să păstreze calmul și să informeze exclusiv din surse oficiale.

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a anunțat joi dimineață, în jurul orei 05:30, ora Moscovei, începerea unei „operațiuni speciale” în Ucraina. La scurt timp, explozii puternice au început să răsune în mai multe orașe din Ucraina.

Potrivit ultimelor informații, trupele rusești au pătruns în regiunea Kiev, anunță Serviciul de Frontieră de Stat al Ucrainei.

Un avion militar ucrainean a fost doborât în Regiunea Kiev, Lângă orașul Jukivțî, nu departe de Capitală. La bordul aeronavei se aflau 14 persoane, dintre care 5 au murit, transmite Ministerului Apărării din Ucraina.

CRONOLOGIA EVENIMENTELOR ÎN LEGĂTURĂ CU CRIZA DIN UCRAINA O AVEM AICI: LIVE TEXT/ Putin atacă Ucraina cu avioane, tancuri și nave militare. Un avion militar ucrainean a fost doborât în Regiunea Kiev: cinci oameni au murit