Principală  —  IMPORTANTE   —   Așa-numitul Consiliu Suprem de la…

Așa-numitul Consiliu Suprem de la Tiraspol a adoptat o declarație privind situația din jurul regiunii transnistrene: Tiraspolul îndeamnă „țările vecine” să nu admită escaladarea situației din regiune

Sursa foto: novosti pmr

Așa-numitul Consiliu Suprem de la Tiraspol a adoptat o declarație privind situația din jurul regiunii transnistrene. În declarație se subliniază faptul că autoproclamata Republică Moldovenească Nistreană este „un stat pașnic, angajat în principiile neutralității și soluționării tuturor conflictelor la masa negocierilor”, transmite Novosti PMR.

„Sovietul Suprem, la fel ca tot poporul multinațional transnistrean, face apel la conducerea statelor vecine să țină cont de poziția constructivă a Republicii Moldovenești Nistrene și să prevină escaladarea tensiunilor în spațiul regional comun”, se arată în textul declarației adoptate de așa-zisul Consiliu Suprem de la Tiraspol.

Așa-numitul președinte al regiunii transnistrene, Vadim Krasnoselsky, a fost prezent la ședința Consiliu Suprem, anunță serviciul de presă al consiliului.

„Declarația Consiliului Suprem este opinia autorităților legislative și reprezentative ale statului nostru. sunteți aleși de popor, exprimați voința poporului. Mă bucur că această declarație a fost acceptată. Este o decizie oportună și eu o susțin. Sunt convins că toți transnistrenii gândesc la fel, se gândesc la pace și nu se gândesc la război. Acesta este principalul lucru”, a spus Vadim Krasnoselsky.

Președinta R. Moldova, Maia Sandu, a efectuat luni, 27 iunie, o vizită de lucru la Kiev. Șefa statului a vizitat orașele Bucea și Irpin și a avut o întrevedere cu liderul de la Kiev, Volodimir Zelensky. În cadrul unei conferințe de presă, Zelensky a vorbit despre posibile atacuri din partea regiunii transnistrene a R. Moldova asupra Ucrainei, menționând că autoritățile ucrainene primesc anumite semnale în acest sens și avertizând că în cazul unor atacuri, Ucraina va răspunde eminent la ele și va ataca la rândul ei.

Sunt 126 de zile de război în Ucraina. Armata Rusiei continuă să atace Ucraina pe mai multe direcții, lansând rachete asupra regiunilor din sudul și estul Ucrainei.

Președintele rus Vladimir Putin a anunțat începerea unei „operațiuni militare speciale” în Ucraina, în primele ore ale zilei de 24 februarie. De atunci, sute de orașe din sudul și estul Ucrainei au fost distruse, iar mii de oameni au fost nevoiți să fugă din calea războiului. Acțiunile Rusiei au fost condamnate ferm de SUA, membrii NATO și Uniunea Europeană, precum și de multe alte țări care au impus ulterior sancțiuni împotriva Federației Ruse.

LIVE TEXT/ 126 de zile de război în Ucraina.