Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Armata Națională desfășoară exerciții de…

Armata Națională desfășoară exerciții de antrenament în toate garnizoanele militare. Ministerul Apărării: „Nu au nicio legătură cu situația de securitate din regiune”

Imagine simbol

Ministerul Apărării anunță luni, 23 ianuarie, că peste 400 de militari ai Armatei Naţionale vor participa, în perioada 24 ianuarie – 4 februarie, la „un exercițiu tactic complex” cu executarea tragerilor de luptă din armamentul din dotare. Pe parcursul desfășurării exercițiului tactic, coloanele de vehicule militare implicate în antrenamente se vor deplasa pe traseele naționale din nordul, centrul și sudul țării.

Astfel, reprezentanții Ministerului solicită cetățenilor să nu „speculeze” pe seama antrenamentelor și deplasării planificate a tehnicii militare.

Potrivit Ministerului Apărării, aplicaţiile tactice cu deplasarea tehnicii militare se vor desfăşura la poligoanele din toate garnizoanele militare și au ca scop „evaluarea capacităţilor şi deprinderilor practice ale militarilor în termen şi pe contract”.

„În acest sens, rugăm cetățenii să nu speculeze pe seama antrenamentelor și deplasării planificate a tehnicii militare.

Conform scenariului, ofițerii, sergenții și soldații vor executa și alte misiuni de instruire, cum ar fi acordarea primului ajutor medical în condiții reale, antrenamente la protecţia chimică (CBRN) şi altele”, se menționează într-un comunicat al Ministerului.

Autoritățile subliniază că antrenamentele sunt organizate în conformitate cu planul de instruire al Armatei Naţionale pentru anul 2023 și „nu au nicio legătură cu situația de securitate din regiune.