Principală  —  IMPORTANTE   —   Ministerul Apărării, despre unitățile de…

Ministerul Apărării, despre unitățile de tehnică militară surprinse pe străzile municipiului Chișinău și Cahul: „Sunt antrenamente care fac parte din planul de instruire al Armatei Naționale pentru anul curent”

Sursa foto: army.md

Ministerul Apărării al R. Moldova a venit cu mai multe precizări în legătură cu informațiile apărute pe rețelele de socializare privind deplasarea în noaptea de duminică spre luni, 11-12 septembrie, a unor unități de tehnică militară pe străzile municipiului Chișinău și Cahul.

Potrivit Ministerului Apărării, tehnica militară este din dotarea Armatei Naționale și se deplasa spre centrele de instruire, acolo unde urmează să participe la exercițiul „Scutul de foc 2022”, care va avea loc în perioada 12-23 septembrie curent.

„Antrenamentele fac parte din planul de instruire al Armatei Naționale pentru anul curent. Îndemnăm cetățenii să nu se îngrijoreze atunci când observă vehicule militare deplasându-se pe drumurile naționale și să se abțină de la distribuirea imaginilor în spațiul online, ceea ce ar putea genera dezinformări”, precizează reprezentanții ministerului.

În noaptea de duminică spre luni, 11-12 septembrie, mai multe unități de tehnică militară au fost surprinse pe străzile municipiului Chișinău și Cahul. Ulterior, pe rețelele de socializare au fost distribuite video-uri și informații false pe marginea acestui subiect.

Luni, 12 septembrie, prezentatorul televiziunii de stat din Rusia Vladimir Soloviov, un cunoscut propagandist al lui Putin, a distribuit pe canalul său de Telegram o postare publicată de un alt canal de Telegram pro-Kremlin, cu denumirea „Republica Populară Găgăuză”, care a promovat mai multe falsuri în legătură cu acest subiect, menționând faptul că „Chișinăul transferă armamentul greu în Găgăuzia”.

Totodată, în postarea pe care a distribuit-o, Soloviov a adăugat și un comentariu în care a sugerat că antrenamentele anunțate de Ministerul Apărării al R. Moldova ar avea vreo legătură cu protestul din 18 septembrie anunțat de Partidul Politic „ȘOR”.