Ruslan Codreanu ar putea să nu fie înregistrat în cursa pentru funcția de primar al capitalei

Ruslan Codreanu riscă să nu fie înregistrat în calitate de candidat independent pentru funcția de primar general al municipiului Chișinău. Acesta a declarat pentru ZdG că trezorierul grupului de inițiativă a primit refuz de a fi înregistrat, dar și că a fost informat în această seară de către persoana care a verificat listele de subscripție că 1200 de semnături nu ar fi valide, ceea ce ar însemna că ar putea rămâne cu mai puțin de 10 000, numărul necesar.

„Noi trebuie să depunem raportul financiar. Dreptul de a-l depune îl are doar trezorierul grupului de inițiativă. Comisia Electorală Centrală (CEC) spune că nu este responsabilitatea lor și ne trimite la Consiliul electoral de circumscripție, care susține că este responsabilitatea CEC. Așa am fost trimiși timp de 10 zile de la un organ la altul”, a explicat el.

„Am primit rezultatele preliminare de la organele electorale. Lanțul piedicilor și sabotărilor se apropie de sfârșit prin neînregistrare. Fiecare din cele 10 454 de semnături nu a contat”, a scris acesta pe pagina sa de Facebook.

CECEM Chișinău urmează să ia o decizie mâine, 26 septembrie.

Fostul edil interimar a menționat că va reveni cu mai detalii joi, precizând că admite că ar putea să nu fie înregistrat, lucru la care nu se gândea „până acum jumătate de oră”.

Ruslan Codreanu este singurul pretendent la fotoliul de primar al capitalei care a depus dosarul pentru a fi înregistrat în calitate de candidat independent.

Până în prezent, din cursă a fost exclus doar candidatul desemnat de formațiunea „Patrioții Moldovei”, Serghei Scripnic, deoarece a prezentat procesul-verbal înainte de constituirea Consiliului electoral de circumscripție.

Alegerile locale generale vor avea loc la 20 octombrie, data de 19 septembrie fiind ultima zi când candidații au putut depune dosarele pentru a fi înregistrați în cursa electorală.

Foto: Facebook/Ruslan Codreanu

Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *