Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Mesajul premierului Maia Sandu către…

Mesajul premierului Maia Sandu către președintele R. Moldova, Igor Dodon

Premierul Maia Sandu susține că scrutinul de ieri, în urma căruia socialistul Ion Ceban a fost ales primar general al capitalei, a fost un exercițiu democratic și că locuitorii capitalei și-au făcut alegerea în mod liber. Declarațiile au fost făcute în cadrul unui briefing, organizat, astăzi, 4 noiembrie. Tot aici, premierul a venit și cu un mesaj către președintele Republicii Moldova, Igor Dodon.

„Am pierdut o bătălie, însă adevărata luptă împotriva corupției încă se duce. Urmează o perioadă grea în care va fi clar dacă toți din majoritatea parlamentară au fost sinceri atunci când și-au asumat reforma justiției. Igor Dodon trebuie să renunțe la jocurile de sub masă prin care subminează această reformă. Noi, în continuare, vom lupta pentru o justiție adevărată. Sunt pregătită să lupt de aici din Guvern sau pe stradă, alături de cetățeni”, a declarat Maia Sandu.

Ieri, după anunțarea rezultatelor finale preliminare, Dodon a mers la sediul PSRM pentru a-l felicita pe Ion Ceban, iar acolo, în cadrul unei conferințe de presă a vorbit despre coaliția de guvernare dintre PSRM și blocul ACUM.

„Noi susținem Guvernul Maiei Sandu. Noi suntem pentru păstrarea acestei majorități parlamentare, chiar dacă avem unele propuneri de a spori eficiența actului de guvernare, noi le vom discuta cu partenerii. Cred ca în următoarele zile vom avea discuții în echipă, după care vom veni cu propuneri către partenerii de coaliție. Repet încă odată, noi susținem această majoritate parlamentară și sperăm foarte mult că, așa cum am convenit, că această majoritate parlamentară va găsi reflectarea la nivel local”, a declarat Igor Dodon.

Socialistul Ion Ceban a câștigat fotoliul de primar general al capitalei după ce a obținut 52,39 la sută dintre voturile alegătorilor în cel de-al doilea tur de scrutin din cadrul alegerilor locale generale, desfășurat duminică, 3 noiembrie. Rivalul său, candidatul blocului electoral ACUM, Andrei Năstase, a obținut 47,61%.