LIVE/ Alegeri 2019. Motivul pentru care o secție din Chișinău s-a deschis cu 44 de minute mai târziu. Detalii CEC – ora 13:00

Comisia Electorală Centrală oferă detalii despre mersul celor două scrutine de astăzi, 20 octombrie: alegerile locale generale și alegerile parlamentare noi.

Secția de votare nr. 1/148 Chisinau – Centru s-a deschis cu 44 de minute mai târziu din cauza că președintele secției a întârziat. Potrivit reprezentanților CEC, acesta a avut o problemă cu automobilul care se deplasa și urmează să ofere explicații.

Informațiile oferite de Comisia Electorală Centrală, la 13:00:

Comisia Electorală Centrală informează că, până la ora 13:00, pe întreg teritoriul țării au votat peste 20%.

 În municipiul Chișinău au votat, peste 14%.

Cât ține de desfășurarea alegerilor parlamentare noi în cele 4 circumscripții electorale uninominale, avem următoarele date: în circumscripția nr.17 –circa  12 mii de alegători, în circumscripția nr.33 – ­­­­­­­­­­­­circa 9 mii de alegători.

 În cele 25 de secții de votare deschise pentru circumscripția nr.48 au votat peste 600 de alegători, iar în circumscripția nr.50 se înregistrează o prezență de circa 2 300 de alegători. Cei mai activi s-au dovedit a fi alegătorii din Republica Italiană (în secțiile de votare din Bolognia și Parma, unde au votat cîte 90 și, respectiv, 100 de cetățeni) și România (la Iași –90 de persoane).

Atragem atenția asupra necesității respectării normelor legale în parte ce ține de agitația electorală, care este strict interzisă în ziua alegerilor. Interdicția respectivă nu se referă la informațiile deja plasate pe Internet și pe afișele expuse anterior.

Amintim că acei alegători care nu se pot deplasa la secția de votare din motive de sănătate, au dreptul până la ora 15.00, să solicite urna mobilă la domiciliu.

Astăzi, 20 octombrie, în Republica Moldova au loc alegeri locale generale, în cadrul cărora urmează să fie aleși 898 de primari și 11 580 de consilieri locali, dintre care 1 108 de raionali/municipali și 10 472 sătești (comunali), orășenești.

Tot în această zi vor fi aleşi deputaţi noi în circumscripţiile uninominale n3. 17, 33, 48 şi 50, după ce Vlad Plahotniuc, Andrei Năstase, Viorel Melnic şi Maia Sandu au renunţat la mandat.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *