Începe perioada de desemnare a candidaților la alegerile parlamentare noi în circumscripția Hâncești

Începând cu 15 ianuarie și până la 13 februarie 2020 are loc perioada de depunerea a documentelor și de colectare a semnăturilor de către grupurile de inițiativă, în favoarea candidaților la alegerile parlamentare noi din circumscripția Hâncești.

Potrivit programului calendaristic aprobat de Comisia Electorală Centrală (CEC) cu privire la acțiunile de organizare și desfășurare a alegerilor parlamentare noi în circumscripția Hâncești, începând cu 15 ianuarie este dat startul desemnării candidaților în alegerile parlamentare noi și colectarea semnăturilor.

După înregistarea candidaților, până la 20 februarie, CEC urmează să publice lista integrală a candidaților înregistrați în cursa electorală. Campania electorală va începe la 14 februarie.

Până în prezent, niciun partid nu a anunțat pe cine va înainta la alegerile parlamentare noi din 15 martie.

Mandatul de deputat în circumscripția uninominală nr. 38, Hâncești, a rămas vacant după ce deputatul Alexandru Botnari a decis să renunțe la funcția de parlamentar în favoarea celei de primar.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *