Dodon îl invită pe Iohannis la Chișinău. Expert: Nu văd cum Iohannis ar putea să accepte

Igor Dodon s-a întâlnit cu Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al României în R. Moldova, Daniel Ioniță, se spune într-un comunicat emis de Președinție. În context, Dodon a transmis o invitație președintelui României pentru un dialog la Chișinău. 

Aceeași sursă menționează că Igor Dodon l-a asigurat pe Ioniță de faptul că relațiile moldo-române sunt și vor rămâne a fi fundamentale pentru R. Moldova, în virtutea vecinătății, a evenimentelor istorice și a afinităților culturale comune.

„Suntem două state independente și suverane, care trebuie să găsească noi oportunități de cooperare respectuoasă și benefică pentru cetățeni”, a menționat Dodon, adăugând că un temei important pentru întâlnire a fost dorința sa de a-i înmâna lu Daniel Ioniță o scrisoare oficială adresată Președintelui României, Klaus Iohannis.

„Prin această scrisoare, i-am transmis domnului Președinte Iohannis invitația mea de a vizita R. Moldova. Consider că între șefii de stat ai României și R. Moldova trebuie să fie închegată o comunicare responsabilă și constructivă. Am toată convingerea că numai prin discuții repetate pot fi depășite asperitățile și dificultățile care mai apar în relațiile dintre state sau dintre instituții și mizez pe faptul că Președintele României este deschis să accepte un dialog la Chișinău, în orice perioadă comodă pentru dumnealui”, a spus  Dodon.

Pe de altă parte, expertul Anatol Țăranu consideră că președintele României nu va răspunde invitației.

„Igor Dodon s-a trezit într-o izolare internațională. Acest lucru deranjează, desigur că. Astfel, el încearcă să spargă această izolare prin invitația dată. Nu știu dacă o să-i reușească acest lucru, eu nu văd cum Iohannis ar putea să accepte invitația în aceste condiții. Nu cred că Iohannis va răspunde invitației”, a precizat expertul.

Amintim că de la începutul mandatului său de președinte, Igor Dodon a vizitat Rusia de cinci ori, de trei ori aflându-se acolo în vizite de lucru și două ori – în vacanță.

De asemenea, prima vizită oficială a lui Igor Dodon, în calitate de președinte al R. Moldova a avut loc la Moscova, Rusia.  Ulterior, Dodon a efectuat cea de-a doua vizită la Moscova pe 17 martie curent, iar la 9 mai a fost singurul șef de stat străin prezent la parada de la Moscova.  A fost pentru prima dată, de 15 ani încoace, când un președinte al R. Moldova a vizitat Moscova de 9 mai.

La începutul lunii februarie, Dodon a mers într-o vizită oficială la Bruxelles, în cadrul căreia  a avut o serie de întrevederi cu mai mulți oficiali europeni de rang înalt.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

5 comentarii

 1. Eesti Vabariik

  ————————————————————————-
  Re-Unire ! Re-Unire ! Re-Unire VREM !
  cu Patria-mamă- România Mare Europeană !

 2. Lilian 007

  Exact asta schizicul spunea cu numele Popa Duhu. Apoi a intrat cu numele Alonso și a postat ” …toti acei care vor unire sunt niște minciunoși finanțați de cel mai mare hoț și minciunos pe nume Jora Soros”. Își făcea AUTOCRITICĂ? Da acum după Eesti Vabariik ce va urma? Va urma, iar AUTOCRITICA?

 3. Traian Harașosfetiuc

  Nu-l stimez pe așa numitul expert, omul giruetă Anatol Țăranu, dar în cazul de față dl Tăranu are dreptate. Pur și simplu dl Klaus Iohanis n-are dreptul să se întâlnească cu fanariotul Dodon. Dodon a atacat de foarte multe ori România și totdeauna neîntemeiat. Dar cel mai tare Dodon a jignit România, întreg poporul român și pe noi românii basarabeni, atunci când a spus că regretă foarte mult că în anul 1812 imperiul țarist n-a ocupat întreaga Moldovă, adică până la Siret. Mai mulți compatrioți l-au înjurat copios atunci pe fanariot. Adică SPURCĂCIUNE, ai fi vrut să-i călărească rușii și pe ei, să-i rusifice și pe ei, să-i trimită în surghiunuri și pe ei, să-i împuște mai apoi banditul Stalin și pe ei… Pentru aceste cuvinte fanariotul nu poate fi iertat! Mai devreme sau mai târziu basarabenii se vor și-l vor pedepsi!

 4. dionise

  doar cu o conditie va acepta johannes .sa trecem prutul anul viitor de ziua uniri vom trece cu toti .prutul si dodon va trece nistrul

 5. ivancelgroaznic

  „Igor Dodon s-a trezit într-o izolare internațională. … nu văd cum Iohannis ar putea să accepte invitația în aceste condiții. ” Asta si este stratezhia la Dodon. Vezi doamne, el e alb si pufos, prietenos invita pe Johanis in ospetie, ala refuza, ca nu cade bine international, dar apare la toata lumea ca Dodon e ala care nu poarta dushmanie si intinde mina. Si uite ase se mai aduna niscaiva voturi si cade bine in fata la tsar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *