Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Cine este noul director interimar…

Cine este noul director interimar al Serviciului Vamal

Sergiu Burduja, fostul director adjunct al Serviciului de Informaţii şi Securitate (SIS) este noul director interimar al Serviciului Vamal. Acesta a fost prezentat colaboratorilor instituției de către ministrul Finanţelor, Serghei Puşcuţa.

Burduja, a deținut anterior funcția de Consilier al Ministrului Finanțelor și Șef al Direcției control financiar și audit din cadrul aceluiași minister. În 2006, acesta a fost numit în funcția de director adjunct al Serviciului de Informații și Securitate al R. Moldova, prin Decretul Președintelui R. Moldova, Vladimir Voronin. În 2008, Sergiu Burduja a fost numit director al Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice și Corupției (CCCEC).

La 31 octombrie curent, ministerul Finanţelor a anunţat prin intermediul unui comunicat de presă, că niciunul dintre cei doi candidați, Iurie Gorea, cât și Natalia Calenic, nu a promovat concursul pentru funcția de director al Serviciului Vamal. Astfel, funcţia rămâne în continuare vacantă.

Fostul șef al Serviciului Vamal, Vitalie Vrabie, a anunțat despre „încheierea mandatului” la sfârșitul lunii iunie.

Concursul pentru funcția de director al Serviciului Vamal a fost anunțat la 3 septembrie curent, dosarele fiind depuse de 22 de candidați, dintre care 21 au depus dosarul în termen, iar un candidat – după expirarea acestuia.