Reținerea lui Morari, legată de o plângere depusă de Plahotniuc în privința lui Platon

Viorel Morari se află acum în izolatorul de urmărire penală din cadrul Direcției de Poliție a mun. Chișinău. Potrivit reprezentanților Procuraturii Generale, el a fost reținut pentru „abuz în serviciu” și „fals în actele publice”.

Adjunctul procurorului general, Ruslan Popov, a precizat pentru ZdG că reținerea acestuia are legătură cu investigarea furtului miliardului.

„Este vorba despre falsificarea unor documente procesuale din cadrul unei cauze penale, acte comise în luna martie 2017 și este legat de o plângere depusă de Vladimir Plahotniuc, în baza căreia a fost pornit ulterior un dosar penal pentru denunț calomnios în privința lui Veaceslav Platon și toate activitățile date vizau investigarea furtului miliardului”, a declarat Popov pentru ZdG.

Cazul este gestionat de un grup de procurori și ofițeri de urmărire penală, care este condus de procurorul Vladislav Căruceru din cadrul Direcției urmărire penală a PG.

Procurorul-șef suspendat al PA a fost reținut vineri, 10 ianuarie, în ziua în care PG a efectuat ultimele verificări la cele două procuraturi specializate, inițiate la 9 decembrie 2019.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *