Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Reacția Serviciului Vamal la perchezițiile…

Reacția Serviciului Vamal la perchezițiile efectuate de ofițerii CNA

Serviciul Vamal s-a autosesizat în urma perchezițiilor operate de către ofițerii CNA și procurorii anticorupție în punctele de trecere a frontierei Leușeni și Sculeni și a dispus inițierea a două anchete de serviciu în vederea stabilirii tuturor circumstanțelor ilegalităților invocate.

„La solicitarea organelor de anchetă a fost acordată asistența Direcției securitate internă, subdiviziune din cadrul Serviciului Vamal responsabilă de examinarea cazurilor de abateri disciplinare și comportament corupțional în rândul angajaților. Menționăm că, în cadrul reformelor demarate, instituția a adoptat o politică de toleranță zero față de eventualele implicări ale angajaților în acte de corupție sau scheme infracționale, motiv pentru care Serviciul Vamal își reiterează disponibilitatea acordării suportului necesar pentru elucidarea tuturor circumstanțelor producerii unor eventuale încălcări în activitatea subdiviziunilor subordonate”, găsim într-un comunicat de presă transmis de reprezentanții Serviciului Vamal.

Amintim că, astăzi, ofițerii CNA au efectuat per­che­zi­ții la punc­te­le vama­le Leu­șe­ni și Scu­le­ni, dar și la domi­ci­li­ul unor vame­și. Potri­vit Ange­lei Sta­rin­schi, pur­tă­tor de cuvânt CNA, ambe­le pos­tu­ri vama­le acti­vea­ză în regim nor­mal.