Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Peste 330 de flacoane cu…

Peste 330 de flacoane cu botox cosmetic de contrabandă și peste un milion și jumătate de lei – ridicate în urma perchezițiilor

Sursa: Serviciul Vamal al Republicii Moldova/Telegram

Procurorii au ridicat marți, 26 aprilie, peste 330 de flacoane cu botox cosmetic de contrabandă, în cadrul perchezițiilor efectuate în 18 locații din Chișinău și din afara capitalei.

În plus, oamenii legii au ridicat cinci calculatoare, documente contabile, carnete cu înscrisuri și peste peste un milion și jumătate de lei, dintre care 60 000 de euro, peste 4 000 de dolari și peste 360 000 de lei. Potrivit oamenilor legii, substanța botulinică era adusă ilegal în R. Moldova din Ucraina de către complicii persoanelor implicate – fără declarare organului vamal și fără acte permisive, dar și în condiții necorespunzătoare.

Ulterior aceasta era transmisă și utilizată în unele clinici de frumusețe din municipiul Chișinău, cât și în alte regiuni ale țării.

Investigația penală continuă, iar Procuratura va reveni mai târziu cu informații.

Procurorii din cadrul Procuraturii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS), ofițerii Serviciului Vamal și angajații Serviciului Fiscal de Stat (SFS) și Agenției Naționale pentru Sănătate Publică (ANSP) au desfășurat marți, 25 aprilie, percheziții în Chișinău, dar și în afara orașului, în cadrul unei cauze penale pornite pe faptul contrabandei cu produse medicale (toxină botulinică „botox”).