Principală  —  IMPORTANTE   —   VIDEO/ Protest la CA Chișinău…

VIDEO Protest la CA Chișinău acolo unde este examinat recursul avocaților procurorului general suspendat împotriva deciziei prin care Stoianoglo a fost plasat în arest la domiciliu

captură video rlive.md

Mai multe persoane, în frunte cu deputații Blocului Comuniștilor și Socialiștilor (BCS) Vasile Bolea și Vladimir Odnostalco, au protestat vineri, 15 octombrie, în fața Curții de Apel (CA) Chișinău, acolo unge magistrații examinează recursul avocaților procurorului general suspendat împotriva încheierii magistraților Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, prin care Alexandr Stoianoglo a fost plasat în arest la domiciliu.

Însoțit de unul dintre avocați, procurorul general suspendat Alexandr Stoianoglo a venit la Curtea de Apel (CA) Chișinău.

Între timp, în fața clădirii CA mai multe persoane în frunte cu deputații socialiști Vasile Bolea, Vladimir Odnostalco și Vlad Batrînce, au manifestat n fața instanței de Apel. Aceștia au scandat – „Vrem justiție corectă”.

Sursa video: rlive.md

Ședința este programată pentru vineri, 15 octombrie, la Curtea de Apel Chișinău cu începere de la ora 13:00.

Avocații lui Alexandr Stoianoglo au contestat la CA Chișinău decizia primei instanțe în urma căreia procurorul general suspendat a fost plasat în arest la domiciliu pentru 30 de zile. Și procurorul anticorupție Victor Furtună a contestat luni, 11 octombrie, decizia magistraților Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, prin care a fost dispusă plasarea în arest la domiciliu a procurorului general suspendat, a anunțat Procuratura Anticorupție (PA).

Potrivit procurorului anticorupție Victor Furtună, acuzatorul care a dispus inițierea urmăririi penală în privința lui Stoianoglo, șeful suspendat al Procuraturii Generale (PG) Alexandr Stoianoglo este cercetat pentru abuzul de serviciu, corupere pasivă, fals în declarații, abuz în serviciu și depășirea atribuțiilor de serviciu.

Conform informațiilor obținute de ZdG, oficial, Stoianoglo este învinuit de săvârșirea a cinci infracțiuni penale în perioada anilor 2011 (atunci când deținea funcția de deputat) și 2021 (deținând funcția de procuror general).

Vineri, 8 octombrie, magistrații de la Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, au admis parțial demersul procurorului anticorupție Victor Furtună în privința arestării preventive a lui Alexandr Stoianoglo. Magistrații au emis mandat de arest la domiciliu pentru 30 de zile pentru procurorul general suspendat.

Pe 5 octombrie curent, în jurul orei 21:00, după trei ore de percheziții în clădirea PG, procurorul general, Alexandr Stoianoglo, a fost escortat din instituție de mascați ai Serviciului de Informație și Securitate (SIS), fiind reținut pentru 72 de ore. Descinderile de la PG și reținerea procurorului general au venit marți după ce Consiliul Superior al Procurorilor (CSP), în jurul orei 14:00, a admis o sesizare a deputatului Partidului Acțiune și Solidaritate Lilian Carp împotriva procurorului general și l-a desemnat pe procurorul anticorupție Victor Furtună pentru a investiga informațiile din sesizare. DETALII AICI

După trei ore de percheziții la PG, la ieșirea din clădirea Procuraturii, procurorul de caz a făcut o scurtă declarație în care a anunțat oficial că Alexandr Stoianoglo a fost reținut pentru 72 de ore, pe numele lui fiind înaintate cel puțin patru capete de acuzare.

La 8 octombrie, atunci când acuzatorul a depus demersul privind arestarea lui Stoianoglo, procurorul Furtună a anunțat că de fapt Stoianoglo este cercetat pe cinci capete de acuzare și nu patru, așa cum menționase anterior. DETALII AICI