Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Lui George Simion i-a fost…

Lui George Simion i-a fost ridicată interdicția de intrare pe teritoriul R. Moldova

George Simion, liderul mișcării unioniste Acțiunea 2012, are dreptul să intre liber pe teritoriul R. Moldova. Decizia a fost luată astăzi de magistrata Svetlana Tizu de la Judecătoria sectorului Centru, după ce George Simion s-a plâns pe Biroul Migrație și Azil care i-a interzis unionistului să intre în R. Moldova.

„Am câștigat. Sunt mulțumit. Am încredere că de astăzi încolo nicio acțiune unionistă nu va fi persecutată. Este liber ca toată lumea să se declare unionistă și să ceară unirea. Nu a fost un proces al meu, ci al unirii. Am fost victimă a persecuției politice, a fost un dosar politic”, a declarat George Simion.

Avocatul Dumitru Slusarenco a declarat că nu au existat probe care să demonstreze faptul că George Simion ar prezenta un pericol pentru securitatea națională a R. Moldova.

„Nu am văzut probe care să confirme că acțiunile clientului meu sunt periculoase pentru securitatea națională. Legătura de cauzabilitate lipsește de fapt. Mi s-a părut că dosarul este fără probe temeinice directe că el prezintă un pericol pentru securitatea națională”, a menționat Dumitru Slusarenco.

„Unirea a câștigat! În sfârșit am ajuns în fata unei instanțe. Decizie: n-am făcut nimic și a fi unionist nu este ilegal în R.Moldova. DAM START UNIRII!”, a scris George Simion pe pagina sa de socializare.

Amintim că lide­rul Plat­for­mei uni­o­niste Acţiu­nea 2012 a ajuns în R. Mol­dova a fost oprit vineri la Vama Sculeni, acolo unde i s-a spus că are inter­di­cţia de a intra pe teri­to­riul ţării noas­tre. Deci­zia gră­ni­ce­ri­lor ţine de hotă­rârea Curţii de Apel Chi­şi­nău din 30 noiem­brie 2015, care a admis recur­sul Biro­u­lui Migra­ţie şi Azil, după ce, ini­ţial, în luna sep­tem­brie, Jude­că­to­ria Cen­tru a sus­pen­dat deci­zia Biro­u­lui Migra­ţie şi Azil din luna mai 2015, prin care Simion a fost decla­rată per­soană „inde­zi­ra­bilă”.

Dumi­nică, mai mulţi repre­zen­tanţi ai Tine­ri­lor Mol­do­vei au piche­tat sediul Biro­u­lui Migra­ţie şi Azil. Ulte­rior, Simion s-a întâl­nit cu Olga Poa­le­lungi, şefa Biro­u­lui Migra­ţie şi Azil, cerându-i expli­ca­ţii, iar ulte­rior, demi­sia. La rân­dul său, fun­cţio­nara a pre­ci­zat că a acţio­nat în con­for­mi­tate cu legi­sla­ţia R. Mol­dova.