Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Interpol l-a anunțat în căutare…

Interpol l-a anunțat în căutare internațională pe Constantin Țuțu

Interpol a acceptat solicitarea autorităților de la Chișinău de a-l anunța în căutare internațională pe fostul deputat democrat, Constantin Țuțu. Informația a fost confirmată pentru Ziarul de Gardă de către ofițerul de presă al Inspectoratului General al Poliției, Mariana Bețivu.

Numele fostului deputat a fost inclus în baza de date a persoanelor anunțate în căutare internaționale după ce o solicitare în acest sens a fost făcută de autoritățile din R. Moldova, în septembrie curent. Tot în septembrie, Judecătoria Chișinău a emis un mandat de arest pentru 30 de zile în contumacie (absența nejustificată atunci când este convocat de organele de drept) pe numele lui Constantin Țuțu.

Fostul deputat este cercetat în baza art. 326 Cod penal, trafic de influență, pentru că ar fi pretins și luat 20 de mii de euro de la apropiații unui bărbat care se afla în arest în toamna anului 2017. Țuțu ar fi promis că ar avea influență asupra procurorilor și va interveni pentru eliberarea celui arestat. Nu este clar deocamdată de ce dosarul a fost pornit abia acum, la doi ani după ce faptele ar fi fost comise.

La 1 octombrie, procurorul general interimar Dumitru Robu a pornit urmărirea penală pe faptul îmbogățirii ilicite comise de către deputatul Constantin Țuțu, în perioada anilor 2014 – 2018.

În perioada 2014-2018 Constantin Țuțu a fost deputat în facțiunea Partidului Democrat, partid condus atunci de Vladimir Plahotniuc. După schimbarea guvernării, în iunie 2019, deputatul a părăsit R. Moldova.