Principală  —  IMPORTANTE   —   Dosarul lui Constantin Țuțu, trimis…

Dosarul lui Constantin Țuțu, trimis în judecată: Două capete de acuzare pe numele fostului deputat democrat

Procuratura Anticorupție a finalizat și expediat astăzi, 11 mai, în judecată cauza penală de învinuire a fostului deputat Constantin Țuțu pentru două capete de acuzare. Este vorba despre ,,trafic de influență” și ,,escrocherie în proporții deosebit de mari”.

Potrivit probatoriului, ex-deputatul PDM ar fi pretins și primit 20 de mii de euro de la rudele unui bărbat. În schimbul acestei sume, fostul deputat le-a promis că poate influența decizia procurorilor în vederea eliberării învinuitului din arest, deși, în realitate, nu avea asemenea influențe.

Cât despre cel de-al treilea capăt de acuzare imputat acestuia – ,,îmbogățire ilicită”, urmărirea penală continuă, dosarul fiind disjuns într-o procedură separată, procurorii fiind în așteptarea concluziilor ARBI pentru a se decide în consecință.

În luna martie 2020, fostul deputat s-a predat benevol organelor de drept din Republica Moldova, la punctul de trecere a frontierei Leușeni-Albița.

În prezent, acesta este cercetat în libertate, având interdicția de a părăsi localitatea.

În septembrie 2019, la demersul procurorilor, pe numele fostului deputat a fost emis un mandat de arestare, în contumacie, fiind anunțat în căutare internațională.