Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Dosarul fraudei bancare: Stoianoglo spune…

Dosarul fraudei bancare: Stoianoglo spune de ce Iachimovschi a rămas fără funcția de adjunct interimar și ce se va întâmpla în continuare

Octavian Iachimovschi, căruia i-a fost sistat ordinul prin care exercita funcția de adjunct interimar al șefului Procuraturii Anticorupție (PA), nu putea să se descurce din punct de vedere „fizic” cu toate sarcinile care îi reveneau, dar va continua să gestioneze dosarul privind frauda bancară, a declarat procurorul general, Alexandr Stoianoglo, în cadrul ediției din 16 decembrie a emisiunii „Politica” de la TV8.

Stoianoglo menționează că Iachimovschi, pe lângă acest dosar, trebuia să „poarte răspundere privind situația a circa 300 de dosare inițiate”.

El spune că nu are obiecții privind activitatea lui Iachimovschi și se arată mulțumit că echipa de procurori care lucrează la acest dosar „l-au activizat” în ultimele 4-5 luni, „s-au adresat în premieră la partenerii de dezvoltare”.

„Noi salutăm ceea ce face Iachimovschi și echipa de ofițeri” a spus procurorul general, menționând că a vorbit despre aceasta și la ultima ședință a Consiliului Suprem de Securitate.

„Am întrebări către Morari (n.r. – șeful suspendat al PA): ce s-a întâmplat în 5 ani? Bine că acum au apărut un anumit Iachimovschi și grupul de ofițeri, care au început să lucreze în ultimele 4-5 luni, dar eu nu am suspiciuni că ancheta în acest caz a derulat conform unei căi greșite”, a adăugat el, susținând că unii procurori ar putea să fie atrași la răspundere pentru că nu au făcut nimic timp de 5 ani.

Stoianoglo a menționat că cei care lucrează la acest dosar complex vor beneficia de sprijin și trebuie să fie mai mulți procurori, în prezent lucrând doar patru; „vom avea consultații, dialog și cu parteneri străini; am discutat recent cu reprezentanții misiunilor diplomatice”.

„Fără partenerii străini nu ne vom mișca prea mult”, a precizat șeful Procuraturii Generale, care a adăugat că o bună parte din bani ar putea fi recuperată.