Principală  —  IMPORTANTE   —   CSP a respins cererea lui…

CSP a respins cererea lui Alexandr Stoianoglo de a fi suspendată procedura de evaluare a performanțelor sale

Captură video via Facebook

Consiliul Superior al Procurorilor (CSP) a respins cererea procurorului general suspendat, Alexandr Stoianoglo de a fi anulată procedura de evaluare a performanțelor sale.

„CSP a hotărât: a respinge cererea domnului Alexandr Stoianoglo, procuror general suspendat de drept din funcție cu privire la suspendarea procedurii de evaluare a performanțelor procurorului general”, a declarat președinta CSP, Angela Motuzoc.

CSP a constituit Comisia de evaluare a performanțelor procurorului general suspendat Alexandr Stoianoglo, marți, 23 noiembrie, în cadrul unei ședințe extraordinare.

S-a întâmplat după ce la 4 noiembrie, președinta R. Moldova, Maia Sandu a transmis la CSP o sesizare prin care a cerut inițierea procedurii de evaluare a performanțelor procurorului general suspendat, Alexandr Stoianoglo. DETALII

Decizia de a iniția procedura de evaluare e determinată de necesitatea consolidării încrederii societății în instituția Procuraturii, încredere compromisă de lipsa rezultatelor în combaterea criminalității și corupției, în special în dosarele de rezonanță, în perioada în care aceasta a fost condusă de procurorul general suspendat”.

La 5 octombrie, în jurul orei 21:00, după trei ore de percheziții, procurorul general suspendat Alexandr Stoianoglo a fost escortat de mascați ai Serviciului de Informație și Securitate (SIS) din clădirea Procuraturii Generale. DETALII AICI

Potrivit procurorului anticorupție Victor Furtuna șeful suspendat al PG este cercetat pentru abuzul de serviciu, corupere pasivă, fals în declarații, abuz în serviciu și depășirea atribuțiilor de serviciu.

Conform informațiilor obținute de ZdG, oficial, Stoianoglo este învinuit de săvârșirea a cinci infracțiuni penale în perioada anilor 2011 (atunci când deținea funcția de deputat) și 2021 (deținând funcția de procuror general).

Publicitate
Publicitate