Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   CSP a desemnat doi adjuncți…

CSP a desemnat doi adjuncți ai procurorului general interimar

Consiliul Superior al Procurorilor (CSP) i-a desemnat pe procurorii Aliona Nesterov și Igor Demciucin în funcția de adjuncți ai procurorului general interimar, Ion Munteanu. Decizia a fost aprobată în cadrul ședinței CSP din 16 ianuarie 2023.

Hotărârea CSP va fi transmisă procurorului general interimar pentru demararea procedurilor de emitere a actelor administrative de numire a celor doi adjuncți, pe perioada exercitării mandatului de procurorul general interimar.

Aliona Nesterov şi-a început cariera în 2011, în Procuratura sectorului Ciocana a municipiului Chișinău. Potrivit magistrat.md, în 2016, Aliona Nesterov a fost numită în funcția de procuroră în Procuratura municipiului Chișinău. În septembrie 2022, Aliona Nesterov a fost numită adjunctă interimară a procurorului-șef al Procuraturii Anticorupție (PA).

Conform celei mai recente declarații de avere și interese personale, în 2021, Nesterov a obținut venituri salariale în valoare de 351 407 de lei din funcția de procuroră în cadrul PA.

Familia Nesterov deține două apartamente. Unul de 63,600 de metri pătrați care ar valora 377 028 de lei, obținut printr-un contract de donație, altul de 49,8 de metri pătrați, obținut printr-un contract de vânzare-cumpărare, care ar valora 279 853 de lei. Aliona Nesterov deține un autoturism Toyota Auris Plus care ar valora 138 de mii de lei.

În toamna anului 2022, Igor Demciucin a fost numit în funcția de adjunct interimar al procurorului-șef interimar al Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), potrivit magistrat.md. Igor Demciucin a fost numit, în luna august 2016, în funcția de procuror în cadrul Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS).

Potrivit declarației de avere și interese personale pentru 2021, Demciucin a avut în 2021 un salariu total de circa 344 de mii de lei. Procurorul deține un apartament de aproximativ 36 de metri pătrați, dar din anul 2021 are dreptul de folosință a unei case de locuit de peste 70 de metri pătrați care este proprietatea altei persoane.