Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Businessman, condamnat pentru omorul partenerului…

Businessman, condamnat pentru omorul partenerului de afaceri

Un businessman din Vulcăneşti, care în toamna anului 2013 şi-a împuşcat partenerul de afaceri a fost condamnat la 21 de ani de detenţie în penitenciar de tip închis.

Procuratura raionului Taraclia anunţă că va contesta sentinţa instanţei de judecată, pe care o consideră prea blândă pentru inculpat, în acţiunile căruia procurorii au reţinut comiterea omorului intenţionat, săvârşit cu o deosebită cruzime şi păstrarea ilegală a armei de foc şi muniţiilor.

Potrivit probatoriului acumulat, cazul a avut loc în seara zilei de 31 octombrie 2013, când inculpatul, împreună cu victima, s-a deplasat pe un câmp din apropierea satului Carbalia, unde ultimul urma să se convingă că există un lan de floarea-soarelui pentru care investise 440 de mii de lei.

Între bărbaţi s-a iscat o ceartă din cauza unei datorii. Învinuitul a tras în direcţia victimei dintr-o armă deţinută ilegal, după care l-a lovit cu o ţeavă metalică. Pentru a ascunde urmele crimei, inculpatul a legat cadavrul cu un cablu şi l-a îngropat în câmp, iar telefoanele mobile ale victimei le-a aruncat pe traseul Cahul – Taraclia.

Peste câteva zile de la dispariţie, soţia victimei s-a adresat la poliţie declarând că, soţul ei a plecat la serviciu şi nu s-a mai întors. Automobilul acestuia, însă, a fost găsit în oraşul Taraclia.

Oamenii legii au depistat cadavrul victimei pe 7 noiembrie 2013, iar învinuitul, în vârstă de 26 de ani, a fost reţinut şi deferit justiţiei.