Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   A fost reținut grupul, suspectat…

A fost reținut grupul, suspectat de tâlhărie și șantaj

Timp de șase luni, ofițerii Inspectoratului Național de Investigații au documentat activitatea unui grup organizat care era specializat în comiterea atacurilor tâlhărești, șantaj și răpire de persoane cu scopul estorcării de la victime a mijloacelor bănești.

Grupul era condus de un bărbat de 32 de ani, alias „Boseacu”, locuitor al satului Stoicani, Soroca. În prezent, liderul grupării se află în urmărire penală. Mai mult, conducătorul grupului a săvârșit infracțiuni deosebit de grave și pe teritoriul Federației Ruse.

Din grupare mai fac parte șase membri activi, cu vârsta cuprinsă între 22 și 38 de ani, locuitori ai orașelor Drochia și Soroca.

Aceștia, la 6 aprilie curent, în jurul orei 04:00, au intrat pe teritoriul unui SRL din satul Plop, raionul Dondușeni, unde ar fi agresat fizic cu bâte din lemn pe paznicul întreprinderii. După ce ar fi amenințat cu un cuțit și i-au legat mâinele, au pătruns în încăperea contabilității unde forțând ușa de la safeu, au sustras un pistol de modelul „BAIKAL-442”, un pistol de modelul „TT” cu 30 de cartușe, o armă cu țeavă lisă de modelul „IJ-27”, 45 cartușe, 3 700 de dolari SUA și circa 4 000 de lei.

Totodată, ofițerii de investigații au acumulat probe care demonstrază complicitatea membrilor grupării, care la data de 6 noiembrie 2014, aproximativ la ora 20:00, au intrat în casa unor persoane din satul Bulboci, Soroca. Din locuință, forțat l-au scos afară din casă pe un tânăr, l-au urcat în automobilul lor, după care s-au deplasat la baza de odihnă din sectorul „Volna”, din oraşul Soroca. Acolo, cu încă două persoane, sub pretextul precum că ar fi dator cu bani unui membru a grupării, i-au aplicat lovituri cu mâinele, picioarele şi o vergea metalică, l-au ameninţat cu moartea pe el şi membrii familei sale, cerându-i să transmită suma de 15 000 de lei până la data de 7 noiembrie 2014, orele 12:00.

La 6 mai curent, ofițerii de investigații au efectuat 18 percheziții la domiciliile suspecților de unde au fost ridicate telefoane mobile și alte obiecte utilizate la săvârșirea infracțiunii.

În acest caz, suspecții sunt documentați penal. Potrivit legislație, persoanele culpabile de săvârșirea unei „Tâlhării” și „Șantaj”, riscă privațiune de liberatate de până la 14 ani.