Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Vitalie Kliciko, despre situația în…

Vitalie Kliciko, despre situația în Kiev: „Dificilă, dar sub control”

Vitalie Kliciko, primarul orașului Kiev, afirmă că situația în capitala Ucrainei este „dificilă, dar sub control”. Kliciko susține că nu s-au înregistrat victime pe timpul nopții și că exploziile care s-au auzit au fost ale apărării antiaeriene ucrainene, care dobora rachetele rusești.

Bombardamentele rusești de miercuri au provocat avarii la sistemul de termoficare a orașului, care vor fi reparate în cursul zilei de joi, a mai precizat Kliciko.

În a opta zi a atacului lui Putin asupra Ucrainei, explozii puternice au fost auzite în Kiev și în alte orașe ucrainene în noaptea de miercuri spre joi dimineață. Ora 06:47, sirenele de alarmă răsună în orașul ucrainean Nicolaev, iar oamenii sunt îndemnați să se adăpostească în zone sigure. Herson, cel mai mare oraş din apropierea graniţei cu peninsula Crimeea, a fost capturat de armata rusă. Între timp, Pentagonul raportează că sutele de vehicule blindate rusești, care se îndreaptă spre Kiev, „rămân blocate pe traseu”.

Adunarea Generală a ONU a adoptat miercuri, 2 martie, o rezoluție prin care condamnă ofensiva Rusiei asupra Ucrainei și îi cere acesteia să-și retragă imediat toate forțele din Ucraina. Documentul a fost votat de 141 de ţări.

Duminică, Vladmir Putin a anunțat că își pune forțele nucleare în stare de alertă, iar într-o decizie fără precedent, Uniunea Europeană a decis să trimită arme Ucrainei. Pe de altă parte, Rusia a recunoscut, pentru prima dată de la debutul invaziei, că a înregistrat pierderi în Ucraina.

https://www.zdg.md/stiri/stiri-externe/live-text-a-opta-zi-de-razboi-in-ucraina-negocierile-ruso-ucrainene-vor-avea-loc-dupa-amiaza-orasul-mariupol-explozii-si-incendii-in-urma-bombardamentelor-lansate-de-armata-rusa/