Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   VIDEO/ Zelensky, un nou mesaj…

VIDEO Zelensky, un nou mesaj pentru Ucraina: „Ucrainenii sunt un simbol al invincibilității. Un simbol că oamenii din orice țară pot deveni cei mai buni oameni de pe pământ în orice moment”

Președintele ucrainean Volodimir Zelensky a declarat într-un discurs miercuri, 2 martie, că ucrainenii sunt un simbol al invincibilității.

În discurs, președintele ucrainean a vorbit despre atacurile și bombardamentele lansate de ruși asupra orașelor Herson și Harkov. În context, Zelensky a declarat că aproape șase mii de soldați ruși au fost uciși în șase zile de război.

„(…) Elveția a susținut sancțiunile UE împotriva Rusiei. Mamele își pierd copiii, pentru ce, ca să câștige ce? Să obțină Ucraina? Asta este imposibil. Noi suntem pe propriul popor. Ucraineni, a trecut încă o noapte grea. Cineva a petrecut-o în metrou, cineva în beci. Șapte nopți noi nu am dormit. Dragii mei, va veni vremea când noi toți o să dormim, dar asta va fi după război. (…) Sunt mândru de voi. Începând cu starurile de la Hollywood și politicieni, toți se mândresc cu voi, dragi ucraineni. Astăzi, ucrainenii sunt un simbol al invincibilității. Un simbol că oamenii din orice țară pot deveni cei mai buni oameni de pe pământ în orice moment.”, a declarat Zelensky.

Detalii aici: LIVE TEXT/ A șaptea zi de război în Ucraina