Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   VIDEO/ O filmare cu drona…

VIDEO O filmare cu drona arată un oraș devastat de bombardamentele rusești, la 60 de km de Kiev

O filmare cu drona arată clădiri devastate de bombardamente și vehicule militare rusești incendiate în Borodyanka, o mică localitate aflată la 60 km nord-vest de Kiev, potrivit The Guardian.

Din imagini se vede fumul care iese dintr-o clădire rezidențială distrusă de bombardamente și mai multe case care au fost avariate în luptă, dar și vehicule militare rusești.

A opta zi a atacului lui Putin asupra Ucrainei a început cu explozii puternice în Kiev și în alte orașe ucrainene. Ora 06:47, sirenele de alarmă răsunau în orașul ucrainean Nicolaev, iar oamenii au fost îndemnați să se adăpostească în zone sigure. Herson, cel mai mare oraş din apropierea graniţei cu peninsula Crimeea, a fost capturat de armata rusă. Între timp, Pentagonul raportează că sutele de vehicule blindate rusești, care se îndreaptă spre Kiev, „rămân blocate pe traseu”.

Adunarea Generală a ONU a adoptat miercuri, 2 martie, o rezoluție prin care condamnă ofensiva Rusiei asupra Ucrainei și îi cere acesteia să-și retragă imediat toate forțele din Ucraina. Documentul a fost votat de 141 de ţări.

Duminică, Vladmir Putin a anunțat că își pune forțele nucleare în stare de alertă, iar într-o decizie fără precedent, Uniunea Europeană a decis să trimită arme Ucrainei. Pe de altă parte, Rusia a recunoscut, pentru prima dată de la debutul invaziei, că a înregistrat pierderi în Ucraina.

Detalii aici: LIVE TEXT/ A opta zi de război în Ucraina