Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   VIDEO/ Explozii puternice în Luțk,…

VIDEO Explozii puternice în Luțk, Ivano-Frankivsk și Dnipro: cel puțin o persoană a fost ucisă

Colaj ZdG

Explozii puternice au fost raportate vineri dimineață în trei orașe din Ucraina: Luțk, Ivano-Frankivsk și Dnipro. Cel puțin o persoană a murit în urma bombardamentelor din Dnipro, au anunțat Serviciile de Urgență din Ucraina.

Imaginile surprinse de o cameră de supraveghere din regiunea Dnipro arată orașul care a fost lovit cu doar câteva minute înainte de ora 6:00. Autoritățile militare ucrainene declară că țintele rachetelor au fost civile – un bloc de locuințe, o grădiniță și o fabrică de încălțăminte.

În Ivano-Frankivsk au fost raportate trei explozii. În imaginile apărute se văd explozii surprinse în apropiere de clădiri rezidențiale. Trei coloane înalte de fum se văd ridicându-se la zeci de metri înălțime, iar apoi se aude zgomotul asurzitor al exploziilor.

Un alt atac a avut loc la Luțk, tot în vestul Ucrainei, la mai puțin de o sută de kilometri de granița poloneză. Potrivit autorităților ucrainene, este posibil să fi fost vizată o uzină din apropierea aerodromului, unde s-a declanșat un incendiu.

A 16-a zi de război în Ucraina a început cu bombardamente în Mariupol, Dnipro și Luțk. Rusia a acuzat Ucraina că ar produce armament biologic și a solicitat o reuniune a Consiliului de Securitate al ONU. Occidentul pregătește noi sancțiuni împotriva Rusiei. Autoritățile ucrainene susțin că peste 100 000 de ucraineni au fost evacuați în ultimele două zile.

Duminică, 27 februarie, Vladimir Putin a anunțat că își pune forțele nucleare în stare de alertă, iar într-o decizie fără precedent, Uniunea Europeană a decis să trimită arme Ucrainei. Pe de altă parte, Rusia a recunoscut, pentru prima dată de la debutul invaziei, că a înregistrat pierderi în Ucraina.