Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Tragedie aviatică în România. Un…

Tragedie aviatică în România. Un MiG-21 și un elicopter militar s-au prăbușit în Dobrogea

Sursa foto: MApN

Un avion MiG-21 al aviaţiei române s-a prăbușit miercuri seara, după ce a decolat de la baza Mihail Kogălniceanu pentru misiune de patrulare aeriană deasupra Dobrogei. Un elicopter IAR 330-Puma trimis în misiune de salvare-căutare s-a prăbuşit, de asemenea, iar șapte militari aflați la bordul aparatului şi-au pierdut viaţa. Joi noaptea, Ministerul Apărării al României a anunțat că și pilotul avionului de vânătoare a fost găsit decedat.

Ministerul Apărării al României a anunțat că o comisie a Statului Major al Forţelor Aeriene și Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar Constanța continuă cercetarea împrejurărilor în care s-a produs accidentul.

În urma prăbușirii elicopterului IAR 330 Puma, președintele României Klaus Iohannis a transmis un mesaj de condoleanțe.

„Îmi exprim profundul regret și deplina compasiune pentru pierderea vieții a șapte militari de la Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu, în urma prăbușirii unui elicopter IAR 330 Puma, în zona localității Gura Dobrogei, județul Constanța. Elicopterul executa o misiune de salvare-evacuare a unei aeronave MiG 21 LanceR, când a dispărut de pe radar.

În această noapte tragică pentru aviația din România, gândurile mele se îndreaptă spre familiile îndoliate și greu încercate de această pierdere dramatică. Le transmit condoleanțe și multă putere în aceste clipe dureroase!” a transmis președintele Klaus Iohannis.

Joi, 3 martie, în toate unităţile militare din România și în cele dislocate în afara teritoriului național vor fi organizate ceremonii militare și religioase de comemorare pentru militarii căzuți la datorie, mai anunță Ministerul Apărării al României.