Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   The Times: Peste 400 de…

The Times: Peste 400 de mercenari ruși operează la Kiev în numele Kremlinului. Sarcina principală – să-l asasineze pe președintele Zelensky și pe membri ai Cabinetului de Miniștri pentru ca Moscova să preia controlul asupra Kievului

The Times relatează că peste 400 de mercenari ruși operează la Kiev în numele Kremlinului. Sursa citată transmite că aceștia au sarcina să-l asasineze pe președintele ucrainean Volodimir Zelensky, membri ai Cabinetului de Miniștri și să deschidă calea pentru ca Moscova să preia controlul asupra capitalei Kiev.

Grupul Wagner, o miliție privată condusă de unul dintre cei mai apropiați aliați ai președintelui rus Putin și care funcționează ca o ramură independentă a statului, a zburat cu mercenari din Africa în urmă cu cinci săptămâni într-o misiune de a „decapita guvernul lui Zelensky” în schimbul unui bonus financiar frumos.

Informațiile despre misiunea lor au ajuns la guvernul ucrainean sâmbătă dimineața și câteva ore mai târziu Kievul a declarat o misiune „dură” de 36 de ore pentru „a mătura” orașul de soldații ruși, avertizându-i pe civili că vor fi văzuți ca agenți ai Kremlinului și riscă să fie „lichidați” dacă vor ieși afară în afara orelor permise anunțate de autoritățile de la Kiev.

LIVE TEXT/ A cincea zi de război în Ucraina. Statul major al forțelor armate ucrainene susține că Rusia suferă pierderi semnificative. Pierderi estimate de personal – circa 4500 de persoane, tancuri – circa 150, vehicule blindate – peste 700