Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Statul Major al Forțelor Armate…

Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei: „Rusia vrea să transfere în Ucraina unități de la o bază militară din Armenia”

Sursa foto: unian.net

Federația Rusă intenționează să transfere în Ucraina unități de la o bază militară din Armenia, anunță Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei, scrie unian.net.

„În continuarea încercărilor de restabilire a capacității de luptă a unităților individuale care participă la ostilități, conducerea militară a Federației Ruse intenționează să transfere pe teritoriul Ucrainei unele unități din cea de-a 102-a bază militară rusă din Armenia”, anunță Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei.

Autoritățile ucrainene susțin că mai mulți militari ruși refuză să participe la ostilități, având o stare morală și psihologică nefavorabilă.

„La punctul de desfășurare permanentă a diviziei 20 a armatei a 8-a combinate, aproximativ 130 de militari ruși au refuzat să participe la ostilități”, se arată în comunicat.

Statul Major constată că „personalul inamic este demoralizat, cazurile de sinucidere și automutilări au devenit mai frecvente”

„Din cauza lipsei de rezultate pozitive și a incapacității de a îndeplini sarcinile atribuite, se plănuiește înlăturarea comandantului celei de-a 45-a brigăzi separate cu destinație specială a trupelor aeriene ale Forțelor Armate ale Federației Ruse, colonelul Vadim Pankov, din îndatoririle sale. Este acuzat că nu a îndeplinit o misiune de luptă pe aerodromul Gostomel”, susține Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei.

Potrivit celui mai recent raport al ONU, cel puțin 816 persoane au fost ucise de la începutul invaziei ruse în Ucraina, iar alte 1.333 de persoane au fost rănite.