Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Șeful trupei „DNR” care controlează…

Șeful trupei „DNR” care controlează regiunile Doneţk şi Lugansk și care ia parte la războiul Rusiei împotriva Ucrainei a declarat că mobilizarea generală este suspendată

Imagine-simbol

Mobilizarea generală pe teritoriul controlat de gruparea „DNR” (regiunile separatiste Doneţk şi Lugansk) este suspendată, a declarat şeful trupei de soldați, Denis Pushilin, transmite novosti.dn.ua.

„În ceea ce privește mobilizarea, aceasta este suspendată”, a spus Pushilin la postul de televiziune Rossiya 24.

Trupele „DNR” și „LNR” iau parte la războiul Rusiei împotriva Ucrainei, pe care președintele rus Putin l-a anunțat pe 24 februarie.

La exact cinci zile de la începerea invaziei, Rusia a reluat, în această dimineață, bombardamentele asupra principalelor orașe ucrainene, Kiev și Harkov. A fost lovită și o localitate aflată în apropierea capitalei, unde o rachetă a distrus un bloc de locuințe. Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a anunțat că luni dimineața vor avea negocieri între o delegație a țării sale și o delegație rusă, în Belarus, în apropiere de graniță.

LIVE TEXT/ A cincea zi de război în Ucraina. Sirenele de alarmă răsună în Jîtomîr, Harkov si Dnipro. Serviciile secrete ucrainene sugerează că Belarus este „pregătită de a participa direct” la ofensiva Rusiei asupra Ucrainei