Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Șeful Administrației Regionale de Stat…

Șeful Administrației Regionale de Stat Nikolaev: „Soldații ruși se pregătesc, cu toate forțele, pentru un atac asupra orașului”

Șeful Administrației Regionale de Stat Nikolaev, Vitaly Kim, susține că soldații ruși s-au regrupat și se pregătesc pentru un atac asupra orașului Nikolaev, iar de această datp vor folosi forțe mai mari decât cele folosite în atacurile precedente.

„Soldații ruși se pregătesc, cu toate forțele, pentru un atac asupra orașului. Se pare că li s-a dat sarcina de a ne lua orașul cu orice preț”, a spus Kim.

De asemenea, Kim le-a transmis locuitorilor din Nikolaev că orașul este pregătit pentru a se apăra.

Presa din Ucraine mai scrie că marți dimineață consilierul șefului biroului președintelui Ucrainei, Oleksiy Arestovich, a spus că armata rusă încearcă să avanseze în direcțiile operaționale din 6 orașe, dar suferă pierderi.

Războiul continuă în Ucraina și în a treisprezecea zi. Avioanele rusești au bombardat în cursul nopții orașe din estul și centrul Ucrainei. Blocul UE-SUA încearcă să izoleze economic Rusia. Marți, 8 martie, ora 17:00 GMT, (19:00, ora R. Moldova). preşedintele ucrainean, Volodimir Zelensky, urmează să susţină un discurs „istoric” în Camera Comunelor, camera inferioară a Parlamentul Regatului Unit.

Duminică, 27 februarie, Vladimir Putin a anunțat că își pune forțele nucleare în stare de alertă, iar într-o decizie fără precedent, Uniunea Europeană a decis să trimită arme Ucrainei. Pe de altă parte, Rusia a recunoscut, pentru prima dată de la debutul invaziei, că a înregistrat pierderi în Ucraina.