Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Șeful Administrației Regionale de Stat…

Șeful Administrației Regionale de Stat Herson: Soldații ruși au confiscat sediul Companiei Publice de Radiodifuziune: Herson TV și Radio Broadcasting

A picture shows damages in a building entrance after the shelling by Russian forces of Constitution Square in Kharkiv, Ukraine's second-biggest city, on March 2, 2022. - On the seventh day of fighting in Ukraine on March 2, Russia claims control of the southern port city of Kherson, street battles rage in Ukraine's second-biggest city Kharkiv, and Kyiv braces for a feared Russian assault. (Photo by Sergey BOBOK / AFP) (Photo by SERGEY BOBOK/AFP via Getty Images)

La Herson, soldații ruși au confiscat sediul Companiei Publice de Radiodifuziune: Herson TV și Radio Broadcasting pentru a răspândi falsuri despre presupusa predare a Ucrainei. Acest lucru a fost anunțat de șeful Administrației Regionale de Stat Herson, Gennady Laguta.

„Invadatorii vor să ne dezorienteze, să semene panică, să descurajeze cetățenii și să ne convingă trupele să se predea. Conducerea statului, împreună cu poporul, se opune trupelor ruse și face tot posibilul pentru a elibera teritoriile ucrainene de soldații ruși”, a scris el în Telegram.

Oficialul mai spune că soldații ruși nu permit crearea unui coridor umanitar în oraș, care este bombardat masiv. Ministerul Afacerilor Interne informează despre planurile Federației Ruse de a aduce un convoi umanitar și jurnaliști, de a filma povești „cum armata Federației Ruse furnizează cetățenilor hrană și medicamente” pentru a le folosi ulterior în povești de propagandă pentru publicul rus.

Forțele de ocupație ruse au capturat astăzi, 3 martie, clădirea Administrației Regionale de Stat Herson.

Trupele ruse au intrat în Herson la 1 martie.

Primarul din Herson, Igor Kolykhaev, a anunțat o posibilă catastrofă umanitară în oraș și a cerut un „culoar verde” pentru transportul medicamentelor și alimentelor și scoaterea răniților și morților.