Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Rusia nu a pierdut în…

Rusia nu a pierdut în ultimii 30 de ani atât de mult echipament de aviație ca în aceste 13 zile de război în Ucraina. Declarațiile președintelui ucrainean Volodimir Zelensky

Rusia nu a pierdut în ultimii 30 de ani atât de mult echipament de aviație ca în aceste 13 zile în Ucraina. Acest lucru a fost declarat de președintele ucrainean Volodimir Zelensky în ultimul său discurs.

„Luptăm pentru a treisprezecea zi. Distrugem ocupanții oriunde putem. Peste tot. Dar acolo este cerul. Sunt sute de rachete de croazieră rusești. Sunt sute de avioane de luptă ale ocupanților. Sunt sute de elicoptere. Da, le distrugem dacă ne atacă. Rusia nu a pierdut atât de mult echipament de aviație în ultimii 30 de ani, câte a pierdut în aceste 13 zile în Ucraina”, a spus șeful statului ucrainean.

Cu toate acestea, potrivit lui, Rusia are încă suficiente mașini și echipamente militare pentru a continua războiul.

„Sunt încă suficiente rachete pentru teroare. Cinci sute de kilograme de bombe sunt suficiente pentru a continua să ucidă oameni. Pentru a le arunca asupra Cernigov, Kiev, Odesa și Harkov, Poltava și Jitomir. Pentru a le arunca peste zeci și sute de orașe ucrainene și peste milioane de oameni pașnici”, a mai spus Zelensky.

Războiul continuă în Ucraina și în a treisprezecea zi. Avioanele rusești au bombardat în cursul nopții orașe din estul și centrul Ucrainei. Blocul UE-SUA încearcă să izoleze economic Rusia. Marți, 8 martie, ora 17:00 GMT, (19:00, ora R. Moldova), preşedintele ucrainean, Volodimir Zelensky, urmează să susţină un discurs „istoric” în Camera Comunelor, camera inferioară a Parlamentul Regatului Unit.

Duminică, 27 februarie, Vladimir Putin a anunțat că își pune forțele nucleare în stare de alertă, iar într-o decizie fără precedent, Uniunea Europeană a decis să trimită arme Ucrainei. Pe de altă parte, Rusia a recunoscut, pentru prima dată de la debutul invaziei, că a înregistrat pierderi în Ucraina.