Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Reprezentant diplomatic, după ce orașul…

Reprezentant diplomatic, după ce orașul Herson a fost capturat de armata rusă: „Oamenii au nevoie de alimente și ajutor medical”

Imagine-simbol

Herson, cel mai mare oraş din apropierea graniţei cu peninsula Crimeea, a fost capturat de armata rusă. Un reprezentant diplomatic a declarat pentru BBC că, în Herson, rezervele de alimente sunt din ce în ce mai puține, iar mulți civili răniți trebuie scoși din oraș pentru tratament.

Reprezentantul diplomatic a accentuat că locuitorii orașului Herson „au nevoie de alimente și ajutor medical”.

El a mai spus că rușii „nu permit Crucii Roșii să aducă medicamente și ambulanțe pentru a ajuta oamenii”.

„Am avut deja această experiență la Donețk în 2014 și am venit aici la Herson. Cred că în câțiva ani vom avea o Ucraina complet diferită și va fi o Ucraina complet liberă, nu sub Rusia”, a spus el.

Între timp, agenția de presă rusă TASS scrie că „Republica Crimeea a trimis 20 de tone de ajutoare umanitare în regiunea Herson. Locuitorii orașului au primit cele mai importante produse alimentare – făină, zahăr și cereale”.

Este a opta zi a atacului lui Putin asupra Ucrainei. Explozii puternice au fost auzite în Kiev și în alte orașe ucrainene în noaptea de miercuri spre joi dimineață. Pentagonul raportează că sutele de vehicule blindate rusești, care se îndreaptă spre Kiev, „rămân blocate pe traseu”.

Adunarea Generală a ONU a adoptat miercuri, 2 martie, o rezoluție prin care condamnă ofensiva Rusiei asupra Ucrainei și îi cere acesteia să-și retragă imediat toate forțele din Ucraina. Documentul a fost votat de 141 de ţări.

LIVE TEXT/ A opta zi de război în Ucraina. Un rezervor de combustibil din Cernihiv, lovit de armata rusă. Lavrov: „Rusia era pregătită pentru sancțiuni, dar nu se aștepta ca acestea să fie impuse sportivilor și jurnaliștilor”