Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Războiul Rusiei contra Ucrainei: Situația…

Războiul Rusiei contra Ucrainei: Situația în regiuni, pe 10 martie

Pe parcursul nopții de 9 spre 10 martie, forțele rusești au bombardat mai multe orașe ucrainene și au încercat, fără succes, să pună stăpânire pe orașul Mariupol.

Regiunea Kiev

În Irpin continuă luptele. Pe direcția Irpen-Bucha-Vorzel evacuarea oamenilor a continuat, până aproape de ora două dimineața. Forțele rusești au împiedicat evacuarea oamenilor din Borodianka, Gostomel și Bucha.

Regiunea Cernihiv

Pe parcursul nopții, armata rusă a efectuat mai multe atacuri aeriene în regiunea Cernihiv, Priluki, Oster, Desna. Lângă Cernihiv au avut loc lupte pe teren.

Regiunea Sumî

Aviația rusă a bombardat din nou zonele rezidențiale din Akhtyrka. Noaptea, aeronavele rușilor au efectuat un atac aerian asupra teritoriului bazei de tancuri a GPP Kachanovsky. În urma bombardamentelor, rezervoarele de petrol au luat foc. Volumul total de petrol din rezervoarele distruse ca urmare a acestui atac aerian este de aproximativ 1777 de tone.

Regiunea Zaporojie

Peste o mie de oameni au fost evacuați din Energodar în Zaporojie. Transportul s-a efectuat cu autobuze și vehicule private. Mișcarea a fost însoțită de Crucea Roșie Ucraineană. În orașele Melitopol și Berdiansk, armata rusă a pus mâna pe mass-media locală și a început să facă propagandă pro-rusă.

Vinița

Au fost alerte de raid aerian de trei ori în timpul nopții. În general este calm.

Regiunea Rivne

Noaptea a vut loc un raid aerian. În general este calm.

Transcarpatia

Situația este calmă.

Regiunea Hmelnițki

În regiunea Hmelnytskyi, există un raid aerian în districtul Shepetovsky.

Ternopil

O singură alarmă noaptea, în general – calm.

Cerkasî

Cu alerte de raid aerian, dar situația este relativ calmă.

La Cernăuți, în regiunea Lviv, noaptea a fost liniștită. În Ivano-Frankivsk a avut loc un raid aerian.

Regiunea Poltava

Pe parcursul nopții au avut loc raiduri aeriene în Poltava și Lubny. În ultima zi, peste 43 de mii de persoane au fost evacuate din Sumî cu autobuzele și mașinile private.

În regiunea Kirovohrad s-a auzit o sirenă noaptea, dar totul este liniștit.

Regiunea Dnepropetrovsk

În general, noaptea a fost calmă.

Harkov

În Harkov armata rusă a distrus cel mai mare centru comercial. Pe parcursul nopții au avut loc atacuri aeriene asupra zonelor rezidențiale, dar victime nu au fost înregistrate.

Regiunea Donețk

La Mariupol, luptele au durat toată noaptea. Salvatorii demontează ruinele unei maternități, a unui spital și a unei clădiri universitare distruse de un atac aerian. Orașul se află sub controlul Ucrainei.

Regiunea Herson

În Herson noaptea a fost liniște, dar exploziile se aud constant la marginea orașului.

Odesa

În general este calm.