Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Putin avertizează Occidentul: „Rusia va…

Putin avertizează Occidentul: „Rusia va deveni mai puternică și mai independentă”

Președintele rus Vladimir Putin a declarat joi, 10 martie, că Rusia va ieși în cele din urmă „mai puternică și mai independentă” după ce va depăși dificultățile cauzate de ceea ce el a numit „sancțiunile nelegitime ale Occidentului”, transmite Reuters.

Putin a spus că nu a existat nicio alternativă la ceea ce Rusia numește „operațiunea sa militară specială în Ucraina” și că Rusia nu este o țară care ar putea accepta să-și compromită „suveranitatea” pentru un fel de câștig economic pe termen scurt.

„Aceste sancțiuni ar fi fost impuse în orice caz. Există unele întrebări, probleme și dificultăți, dar în trecut le-am depășit și le vom depăși”, a declarat Putin la o reuniune a guvernului rus.

Joi, 10 martie, este a 15-a zi de război în Ucraina. De la începutul „operațiunii militare speciale” anunțată de Rusia, pe teritoriul Ucrainei au fost bombardate mai multe orașe, iar mii de cetățeni au fost evacuați în alte regiuni ale țării. Ministrul ucrainean de Externe, Dmitro Kuleba, a avut o întrevedere cu omologul său rus, Serghei Lavrov, în Turcia.

Duminică, 27 februarie, Vladimir Putin a anunțat că își pune forțele nucleare în stare de alertă, iar într-o decizie fără precedent, Uniunea Europeană a decis să trimită arme Ucrainei. Pe de altă parte, Rusia a recunoscut, pentru prima dată de la debutul invaziei, că a înregistrat pierderi în Ucraina.

LIVE TEXT/ A 15-a zi de război în Ucraina. Autoritățile ucrainene susțin că trupele rusești au provocat distrugeri de cel puțin 100 de miliarde de dolari