Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Primarul din Odesa spune că…

Primarul din Odesa spune că orașul ar putea fi atacat dinspre regiunea Nikolaev și regiunea transnistreană. Reacția Biroului Politici de Reintegrare

Captură video

Primarul orașului Odesa, Ghenadii Truhanov, susține că Rusia intenționează să invadeze orașul Odesa dinspre localitatea Voznesensk, Nikolaev, și prin regiunea transnistreană. Potrivit primarului, Rusia și-ar putea întoarce și navele din Crimeea spre Odesa, iar astfel orașul ar putea să fie complet înconjurat.

Totuși, Ghenadii Truhanov spune că Odesa se pregătește de acest scenariu. Pentru asta se adună medicamente, alimente și alte lucruri de primă necesitate. Declarațiile au fost făcute pentru presa străină, în cadrul unei conferințe.

Solicitați de Ziarul de Gardă, reprezentanții Biroului Politici de Reintegrare susțin că nu dispun de informații despre implicarea trupelor din regiunea transnistreană în războiul din Ucraina.

„Biroul Politici de Reintegrare nu dispune de informații despre o eventuală implicare a trupelor staționate în regiunea transnistreană a Republicii Moldova în războiul din Ucraina”, se arată într-un răspuns al Biroului Politici de Reintegrare.

Vineri, 11 martie, este a 16-a zi de război în Ucraina. Rusia a acuzat Ucraina că ar produce armament biologic și a solicitat o reuniune a Consiliului de Securitate al ONU. Occidentul pregătește noi sancțiuni împotriva Rusiei.

Mai multe orașe din vestul Ucrainei au fost atacate în dimineața de vineri, iar Ministerul rus al Apărării a anunțat că au distrus aeroporturile din orașele Luțk și Ivano-Frankivsk. Bombardamentele continuă și în alte orașe.

CRONOLOGIA EVENIMENTELOR DIN UCRAINA: LIVE TEXT/ A 16-a zi de război în Ucraina