Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Președintele Camerei Deputaților din România…

Președintele Camerei Deputaților din România declară că în următoarea perioadă va avea loc o întâlnire, la nivel parlamentar, între România şi R. Moldova

Președintele Camerei Deputaților din România Marcel Ciolacu a declarat, joi, că în următoarea perioadă va avea loc o întâlnire, la nivel parlamentar, între România şi Republica Moldova, care se va desfăşura cel mai probabil în România, în contextul evenimentelor care au avut loc în Transnistria, scrie presa de peste Prut.

„Am analizat în timp real ce s-a întâmplat. A fost mai mult o provocare şi o incercare de a atrage o zonă de conflict nouă. Cred că împreună cu preşedintele Senatului o să facem foarte curând o întâlnire la nivel parlamentar cu Republica Moldova. O să hotărâm unde va avea loc acest activitate, cred că întâlnirea va avea loc în România, urmând să decidem dacă va avea loc la Iaşi. Vom vedea dacă întâlnirea va fi la nivelul Birourilor permanente reunite sau vor fi şi cu comisiile, cel puţin comisiile de politică externă categoric trebuie să participe”, a spus Ciolacu, la sediul central al PSD.

El a adăugat că doreşte ca această acţiune să aibă loc într-o săptămână sau două.

Preşedintele PSD a mai afirmat că în vizita pe care a avut-o împreună cu premierul Nicolae Ciucă în Ucraina a avut discuţii despre felul în care Republica Moldova poate fi ajutată cu necesarul de gaze naturale, în cazul în care Rusia va opri alimentarea.

„În primul rând noi avem o obligaţie majoră faţă de Republica Moldova şi a existat chiar şi cu preşedintele Ucrainei o discuţie aplicată în ceea ce priveşte Republica Moldova şi cum putem împreună să asigurăm necesarul de gaze şi Republicii Moldova”, a menţionat Ciolacu.

În plus, România va continua să susțină aderarea la UE a Republicii Moldova.

„Trebuie să adere la UE Republica Moldova, Ucraina și Georgia, aceasta este abordarea corectă din partea unui stat de dimensiunile României”, a precizat Ciolacu.