Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Peste 500 de oameni au…

Peste 500 de oameni au murit în urma bombardamentelor din Harkov, de la invazia rusă în Ucraina – Serviciul ucrainean de Stat de Urgență

Peste 500 de oameni au murit în urma bombardamentelor lansate în Harkov în cele 21 de zile de război în Ucraina. Datele statistice au fost publicate miercuri, 16 martie, de Serviciul de Stat de Urgență din Ucraina.

„Conform datelor confirmate până acum, de la începutul războiului de la Harkov, invadatorii au ucis aici peste 500 de civili, dintre care corpurile neînsuflețite ale 88 dintre ei au fost scoase de sub dărâmături. Lucrările de căutare nu se opresc, iar numărul oamenilor care și-au pierdut viața ar putea să mai crească în zilele următoare”, se arată în nota Serviciului de Stat de Urgență din Ucraina.

Între timp, la Harkov atacurile cu bombă nu au contenit nici pentru o zi de la invazia rusă în Ucraina. Zeci de clădiri, printre care sediile unor instituții esențiale și blocuri de locuit, au fost distruse.

Potrivit Consiliului Local din Harkov, până acum, aproximativ 600 de clădiri au fost distruse complet.

Miercuri, 16 martie, este a 21-a zi de război în Ucraina. Miercuri noaptea, sirenele de raid aerian au pornit din nou în Kiev, Odesa, Harkov, relatează presa locală. În Harkov, în urma bombardamentelor a fost înregistrată o explozie puternică. A patra rundă de negocieri dintre Moscova și Kiev privind încetarea focului, care a început luni 14 martie, va continua și miercuri, 16 martie. Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelensky, va ține un discurs în faţa Congresului SUA.

Curtea Internațională de Justiție de la Haga se va pronunța miercuri, 16 martie, în cazul acuzațiilor de genocid aduse de Ucraina împotriva Federației Ruse.

Duminică, 27 februarie, Vladimir Putin a anunțat că își pune forțele nucleare în stare de alertă, iar într-o decizie fără precedent, Uniunea Europeană a decis să trimită arme Ucrainei. Pe de altă parte, Rusia a recunoscut, pentru prima dată de la debutul invaziei, că a înregistrat pierderi în Ucraina.