Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   O femeie dintr-un oraș ucrainean…

O femeie dintr-un oraș ucrainean capturat de soldații ruși a născut ajutată de o moașă și un medic cu care a purtat o conversație video pe Skype. Numele ales de proaspăta mămică pentru băiețelul ei – FOTO

O tânără ucraineană din satul Kandybino, regiunea Nikolaev, una dintre regiunile grav afectate de luptele și atacurile cu bombă lansate acolo în cele 15 zile de război, a născut joi un băiețel folosind telemedicină, relatează Parliament.ua.

Mai exact, femeia, care a intrat în travaliu, iar soldații ruși care au ocupat parțial localitate nu au lăsat-o să meargă la unul dintre spitalele din regiune, a născut de una singură, fiind ajutată și asistată, prin Skype, de o moașă și un doctor

Presa ucraineană susține că femeia nu a riscat să meargă la cea mai apropiată maternitate din regiune întrucât soldații ruși au amenințat localnicii că la orice încercare de a părăsi localitatea ei vor deschide focul.

În aceste condiții, departamentele regionale de sănătate ale orașului au organizat o legătură video, pe Skype, între asistenta maternității 1 din Nikolaev, care locuiește în Kandybino, Tatyana Pavlova, medicul obstetricianul-ginecolog Lyudmila Chinyakova și femeia aflată în travaliu.

După câteva ore de travaliu, femeia a născut un băiețel perfect sănătos, pe care l-a numit Matvey.