Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Ministrul ucrainean al Apărării: „Îndemn…

Ministrul ucrainean al Apărării: „Îndemn soldații ruși să se predea. Ucraina va accepta capitularea Rusiei cu înțelegere”

Ucraina va accepta capitularea Rusiei cu înțelegere. Asta spune ministrul ucrainean al Apărării Oleksii Reznikov, care a îndemnat soldații ruși să se predea.

„Îndemn fiecare soldat rus să urmărească direct nava rusă sau să se predea captivității ucrainene înainte de a fi prea târziu. Ei bine, despre capitulare. Ucraina va accepta capitularea Rusiei cu înțelegere”, menționează ministrul ucrainean al Apărării.

Joi, 10 martie, este a 15-a zi de război în Ucraina. De la începutul „operațiunii militare speciale” anunțată de Rusia, pe teritoriul Ucrainei au fost bombardate mai multe orașe. Mii de cetățeni au fost evacuați în alte regiuni ale țării, după ce pe 8 și 9 martie, Kievul și Moscova au ajuns la înțelegerea privind încetarea focului și crearea coridoarelor umanitare.

Duminică, 27 februarie, Vladimir Putin a anunțat că își pune forțele nucleare în stare de alertă, iar într-o decizie fără precedent, Uniunea Europeană a decis să trimită arme Ucrainei. Pe de altă parte, Rusia a recunoscut, pentru prima dată de la debutul invaziei, că a înregistrat pierderi în Ucraina.