Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Ministrul apărării al Ucrainei: 66…

Ministrul apărării al Ucrainei: 66 224 de oameni s-au întors din străinătate pentru a lupta împotriva hoardei

Imagine-simbol

Ministrul apărării al Ucrainei, Oleksii Reznikov, susține că 66 224 de ucraineni s-au întors în țară din străinătate pentru a lupta împotriva invaziei ruse.

„66 224. Atât de mulți oameni s-au întors din străinătate în acest moment pentru a-și apăra țara de hoardă. Acestea sunt încă 12 brigăzi combatante și motivate. Ucraineni, suntem invincibili”, a spus Reznikov într-o postare pe pagina sa de Twitter.

Este a zecea zi de război în Ucraina. Portul strategic Mariupol, din estul Ucrainei, este supus unei „blocade” din partea armatei ruse. NATO a anunțat că instituirea unei zone de interdicție aeriană deasupra Ucrainei nu este o opțiune luată în considerare de alianță. Podul feroviar care leagă regiunea transnistreană de Ucraina a fost aruncat în aer „pentru a preveni o invazie”.

Mai multe branduri se retrag din Rusia, în timp ce liderul rus Vladimir Putin își izolează populația aproape complet, interzicând rețelele de socializare și o bună parte a mass-media occidentale. UE transmite sancțiuni și mai puternice împotriva Rusiei care, de 10 zile, duce un război în țara vecină.