Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Ministerul ucrainean al Apărării acuză…

Ministerul ucrainean al Apărării acuză forțele ruse de nerespectarea unui coridor umanitar la Mariupol

Ministerul ucrainean al Apărării acuză marți, 8 martie, forțele ruse de faptul că nu respectă un coridor umanitar la Mariupol, un port asediat situat în nord-estul Ucrainei, scrie presa ucraineană.

Potrivit sursei citate, trupele ruse nu au permis evacuarea copiilor, femei și bătrâni să părăsească orașul Mariupol, regiunea Donețk.

Conform ministerului ucrainean al Apărării, forțele ruse au lansat un atacat exact către culoarul umanitar

„Asemenea acțiuni ale monștrilor ruși nu sunt altceva decât genocid al poporului Ucrainei. Crimele ocupanților de la Kremlin nu vor rămâne nepedepsite!”, se spune în mesaj.

Războiul continuă în Ucraina și în a treisprezecea zi. Avioanele rusești au bombardat în cursul nopții orașe din estul și centrul Ucrainei. Blocul UE-SUA încearcă să izoleze economic Rusia. Marți, 8 martie, ora 17:00 GMT, (19:00, ora R. Moldova). preşedintele ucrainean, Volodimir Zelensky, urmează să susţină un discurs „istoric” în Camera Comunelor, camera inferioară a Parlamentul Regatului Unit.

Duminică, 27 februarie, Vladimir Putin a anunțat că își pune forțele nucleare în stare de alertă, iar într-o decizie fără precedent, Uniunea Europeană a decis să trimită arme Ucrainei. Pe de altă parte, Rusia a recunoscut, pentru prima dată de la debutul invaziei, că a înregistrat pierderi în Ucraina.

Cronologia evenimentelor din Ucraina – LIVE TEXT/ A 13-a zi de război în Ucraina