Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Ministerul rus al Apărării anunță…

Ministerul rus al Apărării anunță că a fost „eliberat” orașul Volnovakha din estul Ucrainei

Formațiunile militare ale autoproclamatei „Republici Populare Donețk” au „eliberat” orașul Volnovakha, a anunțat vineri dimineață reprezentantul oficial al Ministerului rus al Apărării, Igor Konașenkov. De asemenea, se anunță că au fost luate sub controlul rușilor mai multe localități din estul Ucrainei.

De asemenea, reprezentantul oficial al Ministerului rus al Apărării, Igor Konașenkov, anunță că au fost distruse aeroporturile din Luțk și Ivano-Frankivsk, din vestul Ucrainei.

Totodată, în orașul Mariupol situația este critică, orașul este bombardat la fiecare jumătate de oră. Aviația rusă lansează obuze în principal pe zone rezidențiale, anunță primarul orașului, Vadim Boicenko.

Presa locală scrie că, și în Dnipro au fost trei lovituri aeriene în jurul orei 6.10: ar fi fost bombardate o grădiniță, un bloc de apartamente și o fabrică de pantofi cu două etaje.

Vineri, 11 martie, este a 16-a zi de război în Ucraina. Rusia a acuzat Ucraina că ar produce armament biologic și a solicitat o reuniune a Consiliului de Securitate al ONU. Occidentul pregătește noi sancțiuni împotriva Rusiei. Autoritățile ucrainene susțin că peste 100 000 de ucraineni au fost evacuați în ultimele două zile.

Duminică, 27 februarie, Vladimir Putin a anunțat că își pune forțele nucleare în stare de alertă, iar într-o decizie fără precedent, Uniunea Europeană a decis să trimită arme Ucrainei. Pe de altă parte, Rusia a recunoscut, pentru prima dată de la debutul invaziei, că a înregistrat pierderi în Ucraina.

CRONOLOGIA EVENIMENTELOR DIN UCRAINA: LIVE TEXT/ A 16-a zi de război în Ucraina