Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Ministerul britanic al Apărării: Unele…

Ministerul britanic al Apărării: Unele unități rusești s-au întors în Belarus pentru a se reorganiza și aproviziona

Sursa foto: CNN

Unele unități rusești s-au întors în Belarus după ce au suferit pierderi grele pe câmpul de luptă în Ucraina pentru a se reorganiza și aproviziona, a declarat miercuri, 30 martie, Ministerul britanic al Apărării, scrie CNN.

Potrivit Ministerului britanic al Apărării, acesta este un indiciu al dificultăților logistice cu care se confruntă Rusia în Ucraina.

„Rusia va continua probabil să compenseze capacitatea sa redusă de manevră terestră prin lovituri masive de artilerie și rachete”, se arată într-o declarație a ministerului.

Ministerul rus al Apărării a declarat săptămâna aceasta că va „reduce drastic activitatea militară” pe două fronturi – Kiev și Cernihiv – în urma negocierilor dintre Rusia și Ucraina de la Istanbul. În schimb, Rusia a declarat că acum își va concentra mai mult ofensiva asupra regiunilor Donețk și Lugansk din estul îndepărtat al Ucrainei.

O nouă rundă de negocieri între Ucraina şi Rusia a avut loc marți, 29 martie, la Istanbul, Turcia. Ucraina a propus semnarea unui acord privind garanțiile internaționale de securitate, iar reprezentanții părții ruse au declarat că Federația rusă își va prezenta răspunsurile sale după ce va analiza propunerile Ucrainei.

„Astăzi nu au fost semnate documente”, a declarat șeful fracțiunii „Servitorul Poporului”, membru al delegației ucrainene, David Arakhamia.

Ministerul rus al Apărării a anunțat că a decis încetarea acțiunilor militare în direcțiile Kiev și Cernihov. Ulterior, șeful delegației ruse, Vladimir Medinski, consilierul președintelui rus Vladimir Putin, spune că reducerea acțiunilor militare în direcțiile Kiev și Cernihiv nu înseamnă „încetarea focului”.

Potrivit presei ucrainene, Rusia folosește discuțiile pentru a-și regrupa trupele în vederea lansării unei noi ofensive.